• Начало
  • Проекти
  • Първи модул от безплатното обучение по предприемачество набира кандидатури

Първи модул от безплатното обучение по предприемачество набира кандидатури

Асоциация за социална отговорност и развитие чрез иновации /АСОРИ/ започна набирането на кандидати за първия модул от безплатното обучение по проект „Ново поколение предприемачи – дигитални инструменти за изграждане и разширяване на бизнес“.

Проектът се осъществява в партньорство с „Институт за предприемачество, устойчиво развитие и иновации“ (ИПУРИ).

Обучението ще бъде реализирано в 4 модула за дигитално предприемачество, насочени към младите хора в страната, на възраст от 15 до 29 години, които имат идея, желание и страст да развият собствен бизнес.

Обучител в модул I е адвокат Мариян Кирянов, а самото обучение по този модул ще бъде проведено в рамките на два уикенда през месец ноември, съответно 9,10 ноември и 16,17 ноември в град София, на ул. Фритьоф Нансен №11.

Темата на модул I е „Законодателна уредба за стартиране и управление на бизнес. Дигитални инструменти“ и причината да се обърне внимание на тези въприси е, че много често младите хора имат много добри и иновативни идеи за бизнес, но са неуверени по отношение на законовата уредба за превръщането на идеята в бизнес. Липсата на знания за целия набор от документи и процедури, необходими за регистрация на фирма, изборът на форма на ЮЛ, и „висенето по опашки“ действа като спирачка за развиване на предприемачество от страна на младежите.

Курсът има за цел да даде практически познания на младите хора, участващи в него, как да осъществят целият този процес онлайн чрез използването на дигитални инструменти.

Курсът включва практически подготовка по следните теми:

1. Подготовка на всички необходими документи за регистрация на фирма;
2. Процедури за създаване на фирма. Практически съвети. Дигитални инструменти;
3. Избор на правен субект (ЕТ, ООД, ЕООД, АД, ЕАД). Практически съвети.
4. Електронно подаване на всички необходими документи;
5. Практическа работа със системата на Търговския регистър и регистър на ЮЛНЦ.
6. Задължения на избраното ЮЛ за осъществяване на дейност. Дигитални инструменти за управление на бизнеса.

Всеки един от участниците ще разполага с преносим компютър и с насоките и съдействието на обучителя ще има възможността да регистрира своята фирма. Ще бъдат направени демонстрации по всички заложени в курса теми.

Обучението е напълно БЕЗПЛАТНО, но местата са ограничени и срокът за подаване на кандидатури е до 6 ноемрври включително. Формуляра за участие в Модул I може да бъде намерен тук -> http://bit.ly/35S6xns

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016-2020), Министерство на младежта и спорта, Договор № 25-00-76/11.10.2019 г.

ИПУРИ София

София 1142,
бул. „Патриарх Евтимий“ 16А

+359 877 838 177
 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ИПУРИ Бургас

Бургас 8000,
ул. "Цар Самуил" 11, ет.1

+359 884 545 400
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


© 2021 IESDI. All rights reserved / Development by Headway