• Начало
  • Проекти
  • Проект: „Ново поколение предприемачи – дигитални инструменти за изграждане и разширяване на бизнес“

Проект: „Ново поколение предприемачи – дигитални инструменти за изграждане и разширяване на бизнес“

„Институт за предприемачество, устойчиво развитие и иновации“ (ИПУРИ) е партньор по Проект „Ново поколение предприемачи – дигитални инструменти за изграждане и разширяване на бизнес“ с водеща организация „Асоциация за социална отговорност и развитие чрез иновации“ /АСОРИ/.

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016-2020) на Министерство на младежта и спорта, Договор № 25-00-76/11.10.2019 г.

В рамките на проекта ще бъдат проведени безплатни практически обучения, организирани в 4 курса за дигитално предприемачество, насочени към младите хора в страната на възраст от 15 до 29 години, които имат идея, желание и страст да развият собствен бизнес:

Курс 1: „Законодателна уредба за стартиране и управление на бизнес. Дигитални инструменти“;
Курс 2: „Предприемачество и Управление на риска“;
Курс 3: „Дигитален маркетинг“;
Курс 4: „Управление на знанието и ERP – планиране на ресурсите в предприятието“.

Съдържанието на всеки от курсовете е разработена така, че младите хора да получат знания, умения и практически съвети от специалисти, работещи в сферата на предприемачеството и бизнеса..

За тази цел, обучаващите се младежи ще развиват своите концепции, ще разработват модели на малки фирми и със съдействието на обучителите ще създават пазарен продукт, добивайки предприемаческите уменията, заложени в курсовете.

Проектът предвижда възможността за участие на 20 младежи в курсовете, избрани според иновативността на тяхната бизнес идея, тяхната мотивация, желания и потребности.

Общият размер на финансирането е в размер на 12 000 лв.

Проектът стартира на 08.10.2019 г. и е с период на изпълнение 6 месеца.

ИПУРИ ще предостави своят опит и експертиза, а също така и обучителни ресурси за провеждането на практическите обучения по модулите „Законодателна уредба за стартиране и управление на бизнес. Дигитални инструменти“ и „Дигитално предприемачество и финансово планиране“.

В края на проекта ИПУРИ ще предостави своята мрежа от контакти и партньорски организации, които ще дадат възможност за стаж от една седмица до един месец и работа на младежите, преминали успешно практическите обучения по проекта.

След приключване на обучителните модули ще бъде организирана „Заключителна среща с успели млади предприемачи“, а 30 от младежите, участвали в обучителните курсове ще бъдат отличени в конкурс „Дигитални 30 под 30“ за новаторска бизнес идея и ще получат възможност за стаж в дигитална компания.

ИПУРИ София

София 1142,
бул. „Патриарх Евтимий“ 16А

+359 877 838 177
 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ИПУРИ Бургас

Бургас 8000,
ул. "Цар Самуил" 11, ет.1

+359 884 545 400
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


© 2021 IESDI. All rights reserved / Development by Headway