Двустранна среща в сферата на социалното предприемачество

На 17 септември 2019 г. Институт по предприемачество, устойчиво развитие и иновации бе домакин на двустранна среща-семинар за обмяна на добри практики, опит и идеи в сферата на Социалното предприемачество с руска делегация състояща се от 12 души специалисти и студенти от Руската академия за национална икономика и публична администрация (RANEPA), служители на Акселератора на социалните инициативи RAISE (Москва, RANEPA) и Агенцията за стратегически инициативи, млади социални предприемачи от различни руски градове.

RAISE е мащабен акселератор, в рамките на който специализирани екипи в цяла Русия подобряват живота на хората чрез изпълнение на проекти в социалната сфера: помагат на хора с увреждания и възрастни хора, деца без родителска грижа, изоставени животни; възстановяване на пустеещи села, опазване на културното наследство и решаване на екологични проблеми.

На срещата бе представена дейността на Института в сферата на социалното предприемачество, национални и европейски програми и механизми за подпомагане развитието на социалната и солидарна икономика и законодателството в страната.

ИПУРИ има разработени три проекта в сферата на социалното предприемачество и участва като партньор със своите експерти и контактна мрежа по проект за дигиталното предприемачество. За всички тях можете да следите на сайта ни в секция Новини.

Служители на руската Агенция за стратегически инициативи представи механизмите за подкрепа на Социалното предприемачество в Русия и създаденият от тях Фонд за подкрепа на социални проекти.

Млади руски предприемачи споделиха опита си по проекти, които изпълняват в социалната сфера, част от които: Театър за танци "Свобода" за деца с увреждания, Дизайнери разработват дрехи въз основа на детски рисунки (деца със специални нужди), Производство на на дрехи срециално разработени за хора с увреждания, Създаване на заетост за младежи със здравословни проблеми в медийна агенция „Дигитално поколение“.

На срещата бяха обсъдени идеи и възможности за сътрудничество и съвместни проекти между Института и организациите от Русия.

ИПУРИ София

София 1000,
бул. „Фритьоф Нансен“ 11,
ет. 2, ап. 6

+359 897 774 555
 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ИПУРИ Бургас

Бургас 8000,
ул. "Цар Самуил" 11, ет.1

+359 884 545 400
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


© 2021 IESDI. All rights reserved / Development by Headway