Сборник "Най-добрите практики за активно включване на студенти и фермери в политиките по АКИК и опазване на околната среда"

В изпълнение на проект "Активни фермери за адаптация към климатичните промени", Колежът за зелено развитие (HGUt) в Норвегия (Høgskulen for grøn utvikling /HGUt/) създаде Сборник "Най-добрите практики за активно включване на студенти и фермери в политиките по АКИК и опазване на околната среда".

Сборникът съдържа практики за био-енергия от оборски тор, регенеративна паша, подобрено хуманно отношение към животните, въглеродно положително земеделие иновации в норвежкото земеделие и др.

Сборникът ще бъде преведен на български език и разпространен в онлайн вариант и на хартиено копие до студенти в аграрни специалности, фермери и заинтересовани страни със съдействието на партньорите в проекта - Аграрен университет – Пловдив и Националната асоциация на младите фермери в България /НАМФБ/.

Сборникът ще бъде достъпен и на настоящия уебсайт на ИПУРИ и в социалните мрежи - https://www.facebook.com/theiesdi .

Проектът се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021 г.- www.activecitizensfund.bg .

Основната цел на проект "Активни фермери за адаптация към климатичните промени" е да стимулира активното участие и ангажираността на фермерите и студентите в аграрния сектор в България с проблемите по опазването на околната среда и приспособяване на фермерите към изменението на климата чрез повишаване на тяхната осведоменост, подобряване на знанията им и заимстване на иновации и добри практики от Норвегия.

Може да изтеглите сборника от тук.

ИПУРИ София

София 1000,
бул. „Фритьоф Нансен“ 11,
ет. 2, ап. 6

+359 897 774 555
 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ИПУРИ Бургас

Бургас 8000,
ул. "Цар Самуил" 11, ет.1

+359 884 545 400
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


© 2021 IESDI. All rights reserved / Development by Headway