Работни срещи в Норвегия

Сдружение „Институт за предприемачество, устойчиво развитие и иновации“(ИПУРИ) бе одобрено от Фонд Активни Граждани България по Финансовия механизъм на Европейското Икономическо Пространство 2014 – 2021 да проведе работни срещи за създаване на консорциум във връзка с разработването на проектна идея с партньори от страните донори (Исландия, Лихтенщайн, Норвегия).

Програмата ще функционира до 2024 г. и ще допринася за постигане на общите цели на ФМ на ЕИП и Норвежкия ФМ за намаляване на икономическите и социалните различия и за укрепване двустранните отношения между страните бенефициенти и страните донори.

ИПУРИ ще работи по проектна идея по Тематичен приоритет № 5: „Повишаване на ангажираността на гражданите с опазване на околната среда и климатичните промени“, която ще разработи съвместно с Норвежкия колеж по земеделие и развитие на селските райони и Фондация Белона – една от най-големите организации в Норвегия, която разработва иновативни решения по въпросите за опазване на околната среда и посрещане на климатичните промени.

Срещите ще се проведат през месец януари 2019 г. в столицата на Норвегия – Осло и в град Ставангер.

Разработването на проектна идея с партньори от Норвегия има за цел заимстване на добри практики, иновативни методи и ноу-хау и адаптиране към местната екосистема, провеждане на съвместни проучвания и изграждане на устойчиви партньорства.

ИПУРИ София

София 1000,
бул. „Фритьоф Нансен“ 11,
ет. 2, ап. 6

+359 897 774 555
 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ИПУРИ Бургас

Бургас 8000,
ул. "Цар Самуил" 11, ет.1

+359 884 545 400
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


© 2021 IESDI. All rights reserved / Development by Headway