Пресконференция по Проект „Ново поколение предприемачи – дигитални инструменти за изграждане и разширяване на бизнес“

На 18.12.2019 г. „Асоциация за социална отговорност и развитие чрез иновации“ /АСОРИ/ проведе пресконференция по Проект „Ново поколение предприемачи – дигитални инструменти за изграждане и разширяване на бизнес“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016-2020), Министерство на младежта и спорта, Договор № 25-00-76/11.10.2019 г.

Проектът се осъществява в партньорство с „Институт за предприемачество, устойчиво развитие и иновации" (ИПУРИ).

На пресконференцията бяха представени дейностите на проекта, целите на НПМ (2016-2020) и финансиращият орган на Програмата.

Г-жа Амалия Аббас – председател на АСОРИ, представи и резултатите от проведения Курс 1: „Законодателна уредба за стартиране и управление на бизнес. Дигитални инструменти“:

„Курс 1 премина с голям интерес от страна на младежите. В него имаха възможност да се обучат 20 младежи на възраст между 15 и 29 години. Всеки един от тях подготви изцяло пакета от документи за онлайн регистрация на своята фирма и получи практически съвети за използването на дигиталните инструменти за административните процедури по управлението и.

В края на обучението младежите предоставиха изключително удовлетворяваща обратна връзка за проведеното обучение и за придобитите умения.

Радваме се, че успяхме да създадем много приятна и приятелска атмосфера на обучение и че методът „учене чрез работа“ се възприе много добре от младежите и даде добри резултати.

През месец януари 2020 г. стартира Курс 2 „Предприемачество и Управление на риска“. Подробна информация може да бъде намерена на интернет сайта на АСОРИ https://www.asori.org/ и страницата в социалните мрежи https://www.facebook.com/asoringo/ .

Идеята на всеки един от модулите е младите хора да получат знания, умения и практически съвети от специалисти, работещи в дадената сфера.“

В рамките на проекта ще бъдат осъществени безплатни практически обучения в 4 модула за дигитално предприемачество, насочени към младите хора в страната, на възраст от 15 до 29 години, които имат идея, желание и страст да развият собствен бизнес:

☑ Модул I: „Законодателна уредба за стартиране и управление на бизнес. Дигитални инструменти"

☑ Модул II: „Предприемачество и Управление на риска"

☑ Модул III: „Дигитален маркетинг"

☑ Модул IV: „Управление на знанието и ERP – планиране на ресурсите в предприятието"


ИПУРИ София

София 1000,
бул. „Фритьоф Нансен“ 11,
ет. 2, ап. 6

+359 897 774 555
 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ИПУРИ Бургас

Бургас 8000,
ул. "Цар Самуил" 11, ет.1

+359 884 545 400
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


© 2021 IESDI. All rights reserved / Development by Headway