Кръгла маса и Информационна среща „Децентрализация на енергийния сектор в България”, гр. Костинброд

Асоциация на българските градове и региони /АБГР/, съвместно с Община Костинброд, организират Кръгла маса и Информационна среща на тема „Децентрализация на енергийния сектор в България”.

Събитието ще се проведе на 20.10.2022г., в Народно читалище „Иван Вазов – 1947”.

Каним всички представители на бизнеса и неправителствения сектор да участват в Кръгла маса от 15:30 – 17:00ч., в Малък салон.

От 17:10ч. всички заинтересовани страни и граждани могат да посетят Информационната среща в Големия салон на читалището, която след официалната си част, ще продължи в неформална среда.

Децентрализацията на енергийния сектор е една от важните теми по отношение на енергийния преход. Електрическата и топлинна енергия, генерирани от възобновяеми енергийни източници, изисква изграждането на множество малки съоръжения за производство, които да са разположени по-близо до мястото на потребление.

Какви са предимствата на децентрализираната система и от каква инфраструктура се нуждаем?

Можем ли да сме енергийно независими?

Каква е възвръщаемостта на инвестицията във ВЕИ?

Отговори на тези въпроси ще чуете на 20.10.2022г. между 15:30 и 18:00ч. в НЧ „Иван Вазов - 1947”, гр. Костинброд.

Повече информация може да намерите на Фейсбук страницата на събитието: Втора информационна кампания „Децентрализация на енергийния сектор” | Facebook

Събитията са част от информационна кампания, фокусирана върху трите оси на прехода към зелената икономика – Декарбонизация, Децентрализация и Дигитализация, на ПРОЕКТ „АКТИВНИ ГРАЖДАНИ ЗА ЕНЕРГИЙНО НЕЗАВИСИМИ ОБЩИНИ“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Активни граждани България в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Основната цел на проекта е повишаване на гражданската осведоменост в общините Панагюрище, Костинброд, Трявна и Дряново и енергийната демокрация, посредством колективни действия за подкрепа на енергийния преход.

Проектът се изпълнява от „Асоциация на българските градове и региони” /АБГР/, в партньорство с „Институт по предприемачество, устойчиво развитие и иновации” /ИПУРИ/, „Български Енергиен и Минен Форум“ /БЕМФ/, B16 Urban Energy AS, Осло, Норвегия и гореизброените общини.

ИПУРИ София

София 1142,
бул. „Патриарх Евтимий“ 16А

+359 877 838 177
 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ИПУРИ Бургас

Бургас 8000,
ул. "Цар Самуил" 11, ет.1

+359 884 545 400
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


© 2021 IESDI. All rights reserved / Development by Headway